2019-05-13 13:23:35• hírek • Bede Emőke

Elszállították a mentők számára fenntartott helyre leparkolt autót

Egy hete kezdte meg munkáját Szatmárnémetiben a szabálytalanul parkoló autók elszállításáért felelős csapat, s azóta egyre-másra kerültnek fel a közösségi oldalra, illetve az ott létrehozott csoportokba a lopóautó akcióit megörökítő fényképek.

Hétfőn maga a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal is posztolt egy olyan esetről, melynek főszereplőjére akár azt is mondhatnánk, házhoz jött a pofonért. A tulajdonos ugyanis a helyi kórház sürgősségi osztályával szemben, épp a mentőautóknak kijelölt helyre állt be az autójával. A csapat aztán jött, látott és vitt: a kocsi pillanatok alatt felkerült a lopóautó platójára, a Helyi Rendőrség pedig borsos bírságot szabott ki a tulajra.


Mit érdemes tudni az ehhez hasonló bevetések menetérők? A Helyi Rendőrség észreveszi a szabálytalanul parkoló autót, de akár lakossági bejelentés alapján is a helyszínre vonulnak. Öt perc elteltével megírják a "rakoncátlankodó" sofőr számára a büntetést, melyet a jármű szélvédőjére tűznek, s természetesen minderről fényképet is készítenek. Idő közben kiérkezik a csapat is, mely megkezdi az autó felemelését. Ha a tulajdonos még azt megelőzően visszaér az autóhoz, hogy az a lopóautó platformjára kerülne, még nem kell kifizetnie azt a bizonyos 300 lejt. Ha viszont a tulaj késlekedik néhány percet, és az autót már felpakolták, akkor 300 lej helyszíni kifizetése esetén visszakapja az autót. Ha nincs nála ennyi készpénz, akkor a Transurban székhelyére szállítják a kocsit. Ha a tulajdonos még aznap érte megy, akkor összesen 500 lejt kell fizetnie, viszont minden további késlekedés naponta 50 lejbe kerül majd. Azt azonban jó tudni, hogy a szabálytalan parkolásért kiszabott rendőrségi büntetést mindenképp ki kell fizetni, attól függetlenül, hogy elszállítják a kocsit vagy sem, és természetesen büntetőpontokat is kiszabnak érte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: